Yangın Söndürme Kıyafetleri

Teknik Bilgiler :

Tüm ürünler ithal, EN 469 ve CE belgeli, Dış katmanı dahil 4 katlı, Isı, su geçirmez, Vücutta oluÅŸan teri emer, Kaban ve pantolon olarak iki parçalı

Yangın esnasında iÅŸ güvenliÄŸinin saÄŸlanabilmesi adına; yangın söndürme kıyafetlerinin de kullanılması zorunludur. Yangın esnasında, yangına müdahale durumunda ve yangından can veya mal kurtarma çalışmaları esnasında gereklilik arz eden bu kıyafetler; farklı modelleriyle karşımıza çıkıyor. Ä°ÅŸ güvenliÄŸi için gerekli olan bu kıyafetler; kask, çizme, eldiven, pantolon, baÅŸlık gibi çeÅŸitleriyle karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda tek tip itfaiyeci elbiseleri de bu alanda sıklıkla tercih ediliyor. Atlama çarÅŸafı, atlama yastığı, el feneri, balta, kafa lambaları, filtreler, kaçış baÅŸlıkları ve yangın battaniyeleri de yine yangın esnasında kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. 

Yangın söndürme kıyafetlerinin; ısı ve aleve karşı direnç gösteren özellikle olması gerekiyor. Zira müdahale eden ekibin yangından korunabilmesi adına bu önemli bir nokta oluyor. Aynı zamanda solunum tüpleri de yine müdahale esnasında müdahale eden ekibin zararlı gazlardan etkilenmemesi adına dikkat edilmesi gereken bir nokta. Pantolon bariyerli yangına karşı yaklaÅŸma elbisesi, örgülü baÅŸlık, baret, itfaiyeci çizmesi, itfaiyeci eldiveni, alüminize tipi itfaiyeci elbisesi, sivil savunma kıyafetleri, itfaiyeci tipi nacak, hava emme ve tahliye üniteleri, termal görüntülü kamera, gaz tespit ve ölçüm cihazı, atlama yastığı, kurtrama liberatörü, S.O.S. kurtarma takımı, tam yüz gaz maskesi, teleskopik merdiven, temiz hava solunum takımı, kiÅŸisel hareketsizlik cihazı; yangın esnasında kullanılması gereken ve iÅŸ güvenliÄŸi açısından da önem arz eden kıyafet ve malzemeler arasında yer almaktadır.

Yangına müdahale esnasında kullanılması gereken bu kıyafet ve malzemeler sayesinde; yangının hasarları da minimuma indirilmiÅŸ olacaktır. Aksi halde yangına müdahale etmek de bir hayli riskli bir hal alacaktır. Ekipmansız ve yangın söndürme kıyafetleri olmadan yangına müdahale etmek; can güvenliÄŸi açısından bir tehdit oluÅŸturmaktadır. Bu ÅŸekilde müdahale edilmesi her açıdan sakıncalıdır. Bu yüzden yangın mahaline müdahale etmeden önce bu kıyafetlerin hazır bir konumda bekletilmesi ve müdahale edecek olan ekibin yangın söndürme kıyafetlerini kullanarak, olay mahaline hareket etmeleri gerekmektedir. Bu ÅŸekilde hem iÅŸ güvenliÄŸi saÄŸlanarak müdahale edecek olan ekibin hayatı korunacak, hem de yangının çıktığı bölge en az hasarla atlatılmış olacaktır.